Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2010 19:52 - Удоволствието при жената
Автор: miellenelle Категория: Тя и той   
Прочетен: 375 Коментари: 0 Гласове:
3



imageДа откраднеш удоволствие от деня, като се пребориш за пакет от сетивни благинки, се оказва едно от малките изкушения, които жената, новият градски хищник, може да си позволи.

Факт е, че ние описваме всяко шоколадово, спиртно, бутиково и плътско изкушение с характеристики, които говорят за размер, количество, цена и допустимост..и все по-малко се доверяваме на усета си за магията, в която ни потапят, защото не излизаме от прагматичните и консуматорски комплименти за тях. Навсякъде ни дебнат малки клопки, крещящи изречения и хибридни мелодии, рекламиращи „вкусотии” в екологични опаковки и гарантиращи добри намерения за бъдещето ни в градската джунгла.

Виртуозно обрисуваното и обещано удоволствие ни покорява още в момента, в който регистрираме присъствието му - порочни мисли се блъскат и борят за глас, нервни движения поставят пунктираната линия, която проектира стремежа ни към удовлетворението. Всичко напомня вавилонска кула, която расте от възбудата на сетивата, но и поддава от потребността ни да укротим глада си и да развенчаем насладата. В цялата сурова борба с желанието ни направлява току-що възпитаният ни кръвожаден инстинкт...той ни опазва, отлагайки екстаза за по сигурен момент, когато тишината на самотата ще ни защити от погледите на деловия град, а залезът на деня ще ни разреши да сме отново момичета.

И всяка вечер тя и аз- жената- се прибираме у дома с рециклираща се торбичка с отложени радости в ръка, за да успеем да ги изживеем до сутринта насаме, да ги отречем и да ги забравим..и пак да рециклираме душата си от удоволствието и да се слеем с града. Същият град, който ни затрупва с удоволствия по каталог и на кредит, но не толерира удовлетворението от тях.
 


Тагове:   удоволствие,   самота,


Гласувай:
3



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: miellenelle
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12875
Постинги: 6
Коментари: 2
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031